Beatrix Doezum

Wereldkampioen Wereldmuziekconcours Kerkrade 2022

"CMV Beatrix, al meer dan 74 jaar een onmisbare factor voor de inwoners van Doezum..."

CMV Beatrix Doezum Wereldkampioen Wereldmuziek­concours Kerkrade

Op zaterdag 16 juli heeft CMV Beatrix uit Doezum op het Wereld Muziekconcours (WMC) overtuigend beslag weten te leggen op de wereldtitel in de 2e divisie fanfare. Met een gemiddeld puntenaantal van 92.33 punten van de maximaal 100 punten was het verschil met de nummer 2 aanzienlijk te noemen.

Op het WMC werden door elke deelnemer drie werken gespeeld te weten een koraal (de openingssolo van de Groningers werd prachtig gespeeld door Tjitske Kloosterman), een verplicht werk welke door alle verenigingen is gespeeld en een vrije keuzewerk. Doezum nam het op tegen twee zeer gerenommeerde fanfares uit België.

Zowel het verplichte werk ‘Concertino voor Fanfare’ als het door MV Beatrix gekozen vrije werk ‘Mästare alle söka dig’ zijn geschreven door componist Rob Goorhuis. De componist was tijdens de uitvoering aanwezig bij de uitvoering in Kerkrade wat het optreden extra bijzonder maakte. Hij gaf na afloop aan zeer geraakt te zijn door de muzikale opvatting van dirigent Ido Gerard Kempenaar en de gedegen uitvoering van de Doezumers. Ook de uitvoering zelf werd door de leden als intens ervaren gezien de emoties na afloop van het optreden. Eigenlijk was hiermee het grote doel bereikt: een zeer prettige voorbereiding doorlopen en op de top van het kunnen presteren op dit grote wereldpodium.

Na de uitvoering begon het lange wachten op de uitslag van het kampioenschap. Deze was een dag na het optreden op zondagavond 17 juli. Toen de uitslag bekend werd gemaakt was de ontlading bij de Doezumers dan ook groot. In zowel Kerkrade - waar dirigent en enkele leden zijn gebleven - als in het dorpshuis in Doezum - waar via een livestream de bekendmaking van de uitslag werd gevolgd - werd dit kampioenschap uitbundig gevierd.

Hiermee was het nog niet gedaan met de prijzen. Naast het behaalde kampioenschap werd de Trombone sectie van CMV Beatrix beloond als de beste sectie tijdens het spelen van het verplichte werk.

De titel is een unicum in het bestaan van de vereniging uit het kleine Groningse dorp Doezum en een grote prestatie gezien het niveau wat doorgaans op het concours gevraagd. De wereldtitel op het WMC wordt in de fanfarewereld beschouwd als het hoogst haalbare en na het veroveren van het Nederlands Kampioenschap Fanfare in 2017 is dit resultaat opnieuw een bevestiging van de succesvolle samenwerking met dirigent Ido Gerard Kempenaar uit Buitenpost.

De prestatie van de Doezumers krijgt extra glans gezien de zeer korte voorbereidingstijd op dit WMC. Normaals gesproken wordt in enkele jaren toegewerkt naar een dergelijk concours maar dit is nu teruggebracht naar enkele maanden. Dit vanwege de coronaperiode en het verzoek wat CMV Beatrix in maart kreeg om mee te doen aan het kampioenschap in maart.

De titel wordt de komende tijd nog uitgebreid gevierd en is een grote opsteker voor de inzet van de leden, bestuur en dirigent. Hiermee gaat CMV Beatrix met vertrouwen de toekomst tegemoet.

wereldkampioen Beatrix

de kampioensploeg

Het geluid van Doezum...

Mästare alla söka dig - Rob Goorhuis. ONFK 2022

Shapes - Harrie Janssen. ONFK 2019

By the River - Jan van der Roost. ONFK 2018

Symphonic Variations - Jacob de Haan. ONFK 2017

Variations on a Scale - Philip Sparke. ONFK 2016

Highland Village Dances - Rob Goorhuis. ONFK 2015

Adornia - Jacob de Haan. ONFK 2014

Lydense - Rob Goorhuis. ONFK 2013

Contact

Heeft u na het bezoek aan deze site vragen over de vereniging of wilt u lid worden van Beatrix dan kunt u contact opnemen met een van de volgende personen:

Erwin van der Veen
Voorzitter
tel. 06-12376180
Christel Blok
Penningmeester
Nienke van der Wier
Secretaris
email: info@beatrixdoezum
of Nienke van der Wier
Sietske van der Hoek
Bestuurslid
Ruurd van der Hoek
Bestuurslid
Hannah van der Hoek
Bestuurslid

Sponsoren

    Stucadoorsbedrijf Brink in Doezum
  • Houthandel van der Naald in Doezum
  • Slagerij J.J. van der Molen in Grootegast
  • Touch Haar en Welzijn in Doezum
  • Schildersbedrijf Fa. Krijthe in Doezum en Grootegast
  • Tuincentrum en Boomkwekerij Heando in Doezum

Wilt u ook sponsor worden van Chr. Muziekvereniging Beatrix neem dan contact op met de secretaris

Leest u hier onze privcacyverklaring.